Ako sa správne pýtať?

02.06.2019

Samozrejme, že to závisí od toho na čo sa pýtate a ako vám záleží na výsledku. No ak vám záleží, prečítajte si môj príbeh.

Skončil som dnes v posilke. A keďže leto klope na dvere a dosť si na tom klopaní dáva záležať po cvičení si doprajem ešte pár minút solárko. V posilňovni máme novú trénerku, je tu pár dní, prešla jednotlivými stanoviskami a dnes mala službu na kase. Keď som jej povedal môj úmysel, odčipovala mi požadovaný počet minút a pýta sa ma: „Ponúknem vám kozmetiku do solárka?“

Evidentne prešla aspoň rýchlim školením. Ponúknem vám… je bežná fráza. Bežné spojenie, na ktoré môžete odpovedať iba ÁNO, alebo NIE. Chyba!!! Neviem ako vy, ja keď počujem otázku, ktorá sa začína: „Ponúknem Vám….“ som presvedčený, že moje peniaze si nezaslúžia opustiť peňaženku. Aj dnes v nej ostali, pretože odpoveď bola jednoznačná.

„Nie! Ďakujem. Nemám záujem.“

Tých pár minút pod umelým slnkom som rozmýšľal nad tým, ako rýchlo sa zmierila s mojou odpoveďou. Nedostal som žiadnu ďalšiu otázku. Iba pekný úsmev a pohľad. Pritom stačilo tak málo a peniaze do svojho zdravia, alebo na seba by som investoval bez problémov.

Rád.

Peter